Menu Sluiten

VROUWEN IN DE SPORT ZIJN VAN ONMISBARE WAARDE EN STAAN HUN MANNETJE
IN DE DUIVENWERELD

De duivensport is een “gemengde sport”, ofwel dames en heren spelen tegen elkaar. In de duivensport gaat het tenslotte niet om het hebben van spieren
of longinhoud. Het gaat om drive, inspiratie, mentaliteit, liefde voor het dier en een eenheid die nodig is om samen te presteren. De NPO wil deze vrouwen graag naar de voorgrond halen en stimuleren om zelf ook actief de sport te gaan beoefenen en steunt de lancering van de Ladies League.

Ladies League gelanceerd tijdens de Nationale Dagen

https://www.nationaleduivensportdagen.nl/aanmelden-ladies-league/Tijdens de Nationale Dagen is de Ladies League officieel gestart. Er zijn 5.000 ringen en chipringen gereserveerd in een speciale serie, waardoor dames die onder eigen naam, de coördinaten van een bestaand NPO-lid of een nieuw te maken lid, deze competitie kunnen spelen. De punten
worden gefilterd, uit regio’s gehaald en berekend door de NPO-berekenaar. In het jaar 2019 betreft het nog alleen jonge duiven maar in 2020 kunnen ook
zomaar de oude duiven in competitie staan. En om nog breder te denken… wellicht wel een Europese competitie… of mondiaal!

Bekijk hier een video-item van Het Spoor waarin Esther Bultman uitlegt wat de Ladies League is, voor wie de Ladies League bestemd is en hoe dames mee kunnen doen.

WAT KOST DEELNAME?

  • Reeds lid bij NPO: € 2,50 per ring (incl. chip). Max 30 ringen.
  • Nieuw in te schrijven lid: € 2,50 per ring (incl. chip). Max 30 ringen. Plus: gratis lidmaatschap NPO 1e jaar (aanmelden bij club vereiste).
  • Spelend op bestaand lidnummer NPO: € 2,50 per ring (incl. chip). Max 25 ringen.

WAT KRIJG IK DAN?

  • NPO voetringen
  • Roze chipringen
  • Deelname aan alle reguliere kampioenschappen
  • Deelname aan de Ladies League met kans op geweldige prijzen

VRAGEN EN ANTWOORDEN
Bij de start van een nieuwe activiteit ontstaan er ook vragen. Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden:
Vragen en antwoorden Ladies League.